CORRY KOOY: SCHILDEREN IN PASTEL EN OLIEVERF
2007, uitgave in eigen beheer met inleidingen van Pascalle Verhees (Galerie Wildevuur), Mary Jackson (R.W.S N.E.A.C.), Rob Houdijk (Atelier Rob Houdijk), Rob Møhlmann (Museum Møhlmann) en Thomas Coates (PNEAC, PPPS, PPRBA, RP, RWS). 23 x 23 cm, 52 pagina’s, full-color, harde kaft, prijs € 19,00. Het overzichtsboek is verkrijgbaar bij de galeries die werk van Corry Kooy verkopen. Je kunt het boek ook direkt bij Corry bestellen door haar een email te sturen.

Corry Kooy: Schilderen in Pastel en Olieverf

DER RHEIN - VON DER QUELLE BIS ZUR MÜNDUNG
2010, film voor TV Arte van Klaus Kafitz over mensen die wonen en werken langs de rivier de Rijn en haar vertakkingen. Corry Kooy is een van die mensen. De film toont haar onder meer aan het werk langs de rivier de Lek, op de fiets door haar woonplaats Schoonhoven en in haar atelier op een steenworp afstand van de rivier. “Ik leef niet alleen aan de Lek, maar de rivier is ook een bron van inspiratie voor mijn werk,” vertelde zij in een interview in Het Kontakt. “Alles klopte die dag. Dankzij de boer liepen op het strandje langs de Lek de koeien die gewoonlijk iets verderop grazen. Ik heb mijn krukje gepakt en ben gaan schilderen. Prachtig! Een paar koeien voor me en één achter me, die nieuwsgierig meekeek hoe ik haar soortgenoten vastlegde op het doek.”  


 

REALISTEN 2010
2010, boek bij de 12e tentoonstelling Realisten in Museum Møhlmann, met werk van realisten en figuratieven, onder wie Corry Kooy. 190 pagina’s, full-color, harde kaft.
Bestellen bij Museum Mohlmann
.


CORRY KOOY BIJ CAMBRIDGE ART ACADEMY
2012 Interview met Corry Kooy bij Cambridge Art.


 

Galerie Bonnard
Filmverslag over de expositie bij Galerie Bonnard, "Ge´nspireerd door Van Gogh". De expositie was van zondag 1 september geopend tot 6 oktober 2019.